Project highlight

 

De tweede Vlaamse CIVISTI burgerraadpleging vond plaats op 2 oktober 2010 in het Vlaams Parlement. 11 burgers van het originele CIVISTI burgerpanel waren aanwezig om de aanbevelingen van de experten te beoordelen en te rangschikken volgens belangrijkheid.

 

 

Tweede Burgerconventie

 

De tweede CIVISTI burgerconsultatie (CC2) vindt in Vlaanderen plaats op zaterdag 2 oktober.

 

Tijdens CC2 werken de burgers verder met de dertig aanbevelingen die geformuleerd werden tijdens de expertenworkshop van juni 2010. CC2 omvat twee grote delen: tijdens het eerste deel zullen de burgers de aanbevelingen valideren die ontstaan zijn uit hun eigen nationale visies. Tijdens het tweede deel zullen de burgers alle 30 aanbevelingen rangschikken volgens belangrijkheid, ongeacht de visies waaruit ze ontstaan zijn.

 

Nadat alle nationale CC2's plaats gevonden hebben worden de resultaten samengebracht en gepresenteerd tijdens een beleidsworkshop in januari 2011 in Brussel.

 

Ter voorbereiding van CC2 kregen alle leden van het Vlaamse CIVISTI burgerpanel  volgende twee informatiepakketten toegstuurd:

 

Informatiepakket 1 met:

  • een samenvatting van de expert/stakeholder workshop
  • een overzicht van de aanbevelingen die gebaseerd zijn op visies van het Vlaamse CIVISTI burgerpanel met de desbetreffende visie er telkens bij vermeld
  • een samenvatting van de 30 aanbevelingen

 


Informatiepakket 2 met:

  • de uitgebreide versie van de 30 aanbevelingen
  • een samenvatting van alle burgervisies waarop de 30 aanbevelingen gebaseerd zijn